Megvan a McLaren új pilótája

2013.11.12. 01:41

Kevin Magnussen lesz Jenson Button csapattársa a McLarennél jövőre, az istálló eldöntötte, lecseréli Sergio Perezt, értesült az Autosport.com. A Daily Telegraph már múlt héten megjósolta, ez fog történni, és bár a szerződést még nem írták alá, Martin Whitmarsh csapatfőnök szóban sem erősítette meg az információt, a megállapodás mégis csak napok, vagy inkább órák kérdése lehet.

Perez nem felelt meg első szezonjában a McLarennél, nem tudta megverni Buttont rendszeresen, inkább ütközéseivel keltette fel a figyelmet, ezért küldik el. A mexikói több tízmillió eurós szponzorpénze nem fog hiányozni, mert egy átmeneti idény után, 2015-től jön az új motorszállító, a Honda, ami a kellő anyagi támogatást is hozza magával.

Perez dán utódja 21 éves, 18 évvel ezelőtt apja, Jan Magnussen is versenyzett a McLarennél, igaz csak egy futamon vezette az akkor piros-fehér autót. A tehetség idén megnyerte a Formula-Renault 3.5-ös bajnokságot, ami az F1 egyik legfontosabb előkategóriája. Kétszer tesztelt már a McLarennél, mindkétszer kiugróan jól vezetett, tavaly az abu-dzabi gyakorláson és idén nyáron, Silverstone-ban is.