Jean Todt második ciklusát kezdheti a FIA élén

2013.11.14. 22:53

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke ellenfél nélkül indul majd újraválasztásáért a szervezet december 6-ai közgyűlésén, mivel eddigi egyetlen riválisa, David Ward csütörtökön visszalépett a jelöléstől.

    Az elnöki posztra péntekig lehet jelentkezni, Ward azért nem indul a választáson, mert a nemzeti tagszövetségektől nem sikerült begyűjtenie az ehhez szükséges támogatást.
    "Szeretnék gratulálni Jean Todtnak, aki így megkezdheti második elnöki ciklusát" - írta a FIA összes tagszervezetének elküldött levelében Ward.
    A korábban a Forma-1-es Ferrari istálló csapatfőnökeként is dolgozó Todt 2009-ben lett a többek között az F1-et, a rali-világbajnokságot és a túraautó-vb-t is irányító FIA vezetője. A 67 éves francia szakember az első négy évben a közúti közlekedés biztonságossá tételéért folytatott kampányra helyezte a legfőbb hangsúlyt.
    Az 56 esztendős, brit Ward - aki 12 évig volt a vezérigazgatója a FIA független alapítványának - augusztusban jelentette be, hogy el akar indulni az elnökválasztáson.