A negyedik jelölt végre vállalja Kimi Lotusát

2013.11.14. 15:15

A Lotus hivatalosan is bejelentette, hogy Heikki Kovalainen versenyez Romain Grosjean mellett a 2013-as idény utolsó két futamán a másik autójukban. A finn, aki összesen 109 futamon indult, jelenleg a Caterham tesztpilótája.

Kovalainen előtt több más pilótánál is próbálkozott a Lotus, a hétvégén még úgy nézett ki, hogy saját tesztpilótájuk, Davide Valsecchi ülhet be a hátműtét miatt az idény végét kihagyó Kimi Raikkönen helyére, majd a sauberes Nico Hülkenberget próbálták meg átcsábítani, ám a hírek szerint a német a Ferrari kérésére mondott nekik nemet.

A 44 éves legendánál, Michael Schumachernél is próbálkoztak, akinek ügynöke ismerte el a Bildnek a megkeresést, a tavaly visszavonult hétszeres világbajnok viszont nem tér vissza újra.

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen

Sőt, Pastor Maldonado is meglátogatta az istállót az elmúlt hétben Enstone-ban, a bázison, ám ő is maradt a Williamsnél a zárónagydíjakra.

Így esett végül a Lotus választása a 32 éves finnre, aki nem csak a most hétvégi austini, hanem az utolsó, brazil futamra is vállalta a felkérést, miután a Caterham áldását adta a beugrásra.

Kovalainennek eddig egy futamgyőzelme van, 2008-ban a Hungaroringen még a McLaren versenyzőjeként tudott nyerni. 2007-től 2012-ig folyamatosan versenyzett a Forma-1-ben, idén maradt ki, de hat szabadedzésen azért vezethette a Caterhamet.