RBR: Webber ne számítson kedvezményre

2013.11.20. 15:14 Módosítva: 2015.05.10. 01:10

Utoljára indul F1-futamon a hétvégi szezonzáró Brazil GP-n Mark Webber. Pont egy éve nem nyert, szeretne a lehető legszebben, győzelemmel búcsúzni, már csak azért is, mert ez a vb 3. helyét jelentené neki.

Nem lesz viszont könnyű dolga, egyrészt legutóbb még Romain Grosjean Lotusát sem tudta megverni, Sebastian Vettellel szemben pedig egész évben esélytelen volt - igaz rengeteg technikai hiba is hátráltatta, miközben a világbajnok csak egyszer esett ki az autója miatt.

Chris Horner szurkol Webbernek, de máris jelezte, ne számítson extrákra. "Nagyszerű lenne, ha megnyerné a búcsúversenyét. Micsoda lelépés volna! De Sebastian rámegy a rekordra. Kettejük között fog eldőlni, és Mark amúgy sem akarna ajándékgyőzelmet" - idézte az Autosport a csapatfőnököt.

Nem tudni, az ausztrál mennyire ellenkezne az ajándékkal, de az biztos, Vettel több rekordot is hajt. Kilenc F1-futamot csak Alberto Ascari nyert zsinórban, az ötvenes években, a négyszeres bajnok beállíthatja ezt. Neki ráadásul egy szezonban jöhet össze, míg az olasznak kettőben volt meg.

Még jobban vonzhatja egy újabb Michael Schumacher-rekord, az egy évben szerzett 13 GP-siker. Vettel 12-nél tart. És akkor ott van még saját, 392 pontos szezoncsúcsa 2011-ből, +25-tel most 397-tel zárhatna.

Attól se Webbernek, se Vettelnek nem kell tartania, hogy a csapat ellazsálja a hétvégét.

"Mióta megnyertük is mindkét vébét, teljes gázzal hajtunk tovább, és ahogy már mondtam, így lesz ez a brazil zászlóig. A cél, hogy Markot behozzuk a vb 3. helyére, és stílusosan fejezzük be a szezont" - figyelmeztette az ellenfeleket Horner.

A 3. egyelőre Lewis Hamilton 187 ponttal, Webber 181-gyel ötödik, Kimi Raikkönen 183-mal negyedik, de ő műtétből lábadozik, így nem indul.

A 37 éves Webber 217. F1-nagydíján köszön el a sorozattól, eddig 9-et nyert, 13 pole-t szerzett, 41-szer állt dobogón.