Ross Brawn lép a Mercitől, de hova?

2013.11.28. 12:54 Módosítva: 2015.05.10. 00:45

Hónapok óta, sőt, inkább közel egy éve pletykáltak róla, Ross Brawn hamarosan elhagyja a Mercedest, és csütörtök reggel maga a csapatfőnök jelentette be, távozik. A Mercedes átalakítása már év elején megkezdődött, sok menedzsert igazoltak, közülük Toto Wolff és Paddy Lowe veszi át Brawn munkakörét. Wolff a bizniszt, a McLarentől nyár elején igazolt Lowe a szakmai részt fogja kezelni.

Brawn szerint a jövő évi szabályváltozások, a turbómotorra való áttérés remek pillanatot ad a lelépésre, illetve arra, hogy átstruktúrálják a csapatot. Niki Lauda Mercedes-résztulajdonos megpróbálta meggyőzni Brawnt, maradjon, de minden idők egyik legjobb, sőt, legjobb és legsikeresebb mérnök-menedzsere hajthatalan - állítja az osztrák exvilágbajnok.

Csakhogy már arról pletykálnak, hol folytatja az 59 éves Brawn. Az egyik variáció szerint egy időre horgászni és pihenni vonul vissza, madj csatlakozik a 2015-ben a McLarennel visszatérő Hondához, aminél 2008-ban már dolgozott. Vadabb feltételezés szerint visszamegy a Ferrarihoz, amit 2006-ban hagyott ott. Maga Brawn nem említette, hogy pihenni akarna, de azt sem, hogy dolgozni, így jövője nyitott.

Ross Brawn első istállója a Mercedes, amivel nem nyert világbajnokságot. A Benettonnal, a Ferrarival és a Hondából alakult saját istállójával, a Brawn GP-vel sikerült neki, ez utóbbit adta el 2009 végén a Mercedesnek, amivel négy szezon alatt négy GP-győzelemig jutott. Michael Schumacherrel megbukott a projekt, tavaly Nico Rosberg nyerte az első versenyüket, a német idén még kétszer győzött, legutóbb Lewis Hamiltonnal lettek elsők, a Hungaroringen. Ők az utolsók, akik Sebastian Vettel kilenc nagydíjas szériája előtt nyerni tudtak az F1-ben.