Eldőlt, Maldonado a Lotusban folytatja

2013.11.29. 17:52

Pastor Maldonado a Lotus Forma–1-es csapatánál folytatja pályafutását, a következő idényben ő lesz a francia Romain Grosjean csapattársa, jelentette be a Lotus péntek délután.

A huszonnyolc éves venezuelai pilótán keresztül nagy befektetőhöz is jut a csapat, Venezuela állami olajvállalata negyvenmillió euróval érkezik. 

Maldonado 2011-ben, a Williamsben debütált az F1-ben, azóta 58 futamon 47 pontot szerzett, és tavaly megnyerte a Spanyol Nagydíjat Barcelonában. Az már korábban eldőlt, hogy nem marad a Williamsnél.

„Fantasztikus lehetőség, hogy a Lotusnál versenyezhetek 2014-ben. Nem titkoltam eddig sem, szeretnék váltani karrierem érdekében, és a Lotusnál van a legtöbb esélyem arra, hogy versenyképes legyek" - nyilatkozta a versenyző a bejelentés után. A felek egyelőre csak a 2014-es szezonról beszéltek. A Lotus korábban Nico Hülkenberggel is tárgyalt, ő valószínűleg a Force Indiához tér majd vissza.

A csapat egyúttal hivatalosan is megerősítette, hogy szerződést hosszabbítanak Romain Grosjeannal. Maldonado Raikkönen helyére érkezett, aki a következő szezonban már a Ferrarinál fog versenyezni. 

A venezuelai pilóta szerződtetésével hivatalosan már csak hat szabad hely maradt a Forma–1-ben.