Senna-Vettel 41-39

2013.11.29. 14:33 Módosítva: 2015.05.10. 00:40

Hiába nyert négy világbajnokságot, kilenc futamot zsinórban, hiába jutott 26 éves korára 39 nagydíjgyőzelemig, csapatfőnöke állítja, a legjobb Sebastian Vettelt még mindig nem láttuk.

"Szerintem ő sem hiszi el, amit elért. Kilencet nyert zsinórban, július óta csak ő győzött. Letaglózó, és még a sikerek stílusa is lenyűgöző. Idén ért be igazán, de már korábban is mondtam, még fejlődni fog. A java csak most jön tőle, most kezdi megmutatni, mennyi van benne" - idézte az Autosport Chris Hornert.

Vettel a szezon második felében egészen elképesztően vezetett, Michael Schumacher és Alberto Ascari, illetve saját rekordjait döntögette. Olyan messzire jutott, ahová - legalábbis ilyen fiatalon - biztosan nem képzelte, hogy jutni fog.

Senna és Vettel
Senna és Vettel

Máris ő minden idők negyedik legsikeresebb GP-futamgyőztese, 39 győzelemnél jár. Schumachernek 91, Alain Prostnak 51, Ayrton Sennának 41 van, a német mindössze kettővel van lemaradva a legendától.

Sennának 33 éves korára jött össze a 3 világbajnokság és a 41 első hely, mégis ő a következő, akit Vettel célba vehet az örökranglistán, minden idők egyik legjobbja. A négyszeres bajnok Sennáról még nem beszélt, valószínűleg nem is igazán jutott eszébe, mennyire közel van már hozzá.

Michael Schumacher a rajongója

"Nagyon örülök a sikereinek. Ha már valaki megdönti a rekordokat, inkább ő legyen, mint bárki más. És örülök, hogy nem én vagyok a csapattársa." (MTI)