De legalább sok csaja volt!

2013.12.02. 12:05

Sorozatban negyedszer szavazták az Autosport magazin olvasói az év autóversenyzőjének Sebastian Vettelt. A négyszeres világbajnok a vasárnapi gálán kapta meg a díjat, és szokásához híven hosszú beszédet mondott, aminek legérdekesebb részében istállója, a Red Bull Racing tanácsadóját, a karakteres Helmuth Markót és a francia FIA-elnök Jean Todtot utánozta.

A trófeát előtte Sir Stirling Mosstól vehette át, az idős angol volt F1-pilóta sok nagydíjat nyert, de világbajnok sosem lett, híres viszont fiatalkori hódításairól is. "15 évig próbálkoztam, és a cím közelébe se kerültem, neki meg már négy is van belőle, ez nem túl sportszerű" - viccelt Moss, mire Vettel így reagált: "De legalább sok csaja volt!"

Két éve a bajnok ugyanitt Kimi Raikkönent személyesítette meg szenzációsan, mulatságosan adta vissza a finn akcentusát, most Markóval csinált valami hasonlót. Egy korábbi futamot idézett fel, amikor elszúrta az időmérőt, gyengébb helyről indult, de aztán a versenyen feljött, és harmadik lett, amit ő jónak értékelt.

Marko viszont így fogadta a célban: "Látod, ha tegnap megszerzed az első rajthelyet, ma nyersz. De nem szerezted meg, elkúrtad, és látod, szar is lett a versenyed!" Vettel ennyit tudott hozzátenni: "Köszi, hogy összefoglaltad".

Sebastian Vettel swearing at the Autosports Awards

Todtról az idei Indiai GP-vel kapcsolatban beszélt, amikor megnyerte a vb-t, és örömében a célegyenesben parkolta le a kocsiját, amiért megrovást kapott. Be kellett mennie a futam után a felügyelőkhöz, majd a Nemzetközi Autós Szövetség vezetője is megfeddte. Vettel így emlékszik a kihallgatására. "Szóval beszéltem a világ elnökével, ööö, vagyis a FIA elnökével, miután megbüntettek, és azt mondta, tudod, Sebastian, ez nagy hülyeség volt! Ez helytelen, mert ugyan a sportágnak jót tettél vele, de..." - és itt már elnevette magát a közönséggel együtt, ami a jól visszaadott francia akcentuson röhögött leginkább.

Vettel Impersonation - Autosport Awards 2013