A Lotus-főnök menne a Force Indiához?

2013.12.16. 11:14 Módosítva: 2015.05.09. 01:41

Nem távozik a Lotustól a csapatfőnök Eric Boullier, aki Twitteren cáfolta, hogy elhagyná az istállót. "Nem mondtam le, és nem kaptam ajánlatot más csapattól" - írta a topmenedzser, akiről a német Sport Bild újságírónője és a brit F1Racing magazin újságírója is úgy hallotta, menni készül. Utóbbi, Anthony Rowlinson azt is tudni vélte, Boullier a Force Indiához tart, és már tárgyalt Vijay Mallya tulajdonos-csapatvezetővel.

Sőt, Németországban már Boullier lehetséges utódját is megtalálták, nem is akárki, Stefano Domenicali jönne a Ferraritól a francia helyére.

A vándorlás oka, hogy a Lotus kritikus anyagi helyzetben van, még mindig tartozik Kimi Raikkönennek több mint 10 millió euróval, novemberben állítólag már gyári alkalmazottjait sem tudta kifizetni, és Boullier-nek elege lett, hogy ő tartja a hátát a kínos ügyekért.

A pénzügyi válság biztosan igaz, a Lotus emiatt szerződtette a mintegy 40 millió euró szponzorpénzzel érkező Pastor Maldonadót a preferált Nico Hülkenberg helyett. A közel-keleti befektetővel kötött megállapodás kútba esni látszik, a Quantum Motorsport képviselője könnyen lehet, hogy nem az, akinek mutatja magát, és nem is olyan megbízható, mint állítja.

Domenicali távozása a Ferraritól nem lenne meglepő, mert 2008 óta, amikor átvette a csapatfőnöki posztot, nem nyerték meg a pilóta-világbajnokságot. Az lenne meglepő, ha ezek után a Lotusnak épp ő kellene.