Raikkönené az első kör az új Ferrarival

2013.12.20. 13:47

Nem örül Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök: sem a turbó, sem a vitatott új sportszabály nem tetszik neki - erről beszélt többek között a La Gazzetta dello Sport újságírójának a sajtóval elköltött hagyományos karácsonyi vacsoráján, csütörtök este.

"2014 a taxisok éve, mert oda kell figyelni a fogyasztásra. Ez nekik Forma-1? Másfél óra alatt szerintem nem a fogyasztással kellene foglalkozniuk. Azt is megmondtam Todtnak és Ecclestone-nak, hogy az utolsó futam duplapontjai sem tetszenek, mesterséges beavatkozás" - idézte a Gazzetta az elnököt, aki többek között ennek a megvitatására is F1-fórumra hívja össze a csapatvezetőket a közeljövőben.

A Ferrarinak egyedüli csapatként vétójoga van a Forma-1-ben, mégis hagyta, hogy átmenjen a módosítás. 

"Miért nem vétóztuk meg? Mert ezt a jogunkat olyan esetekben használjuk, mint például a négyhengeres motor volt, nem olyan újdonságnál, ami valószínűleg csak egy évig fog élni." (Először a hathengers turbók helyett négyhengereseket akartak bevezetni, anno a Ferrari lépett közbe.)

Montezemolo azt is elmondta, az új Ferrarit január végén mutatják be, de lehet, hogy a szokásos maranellói leleplezés elmarad, és simán kitolják a kocsit a garázsból, Jerezben, az első teszt helyszínén vagy még a gyárban.

Az viszont biztos, hogy az első két napot, január 28-29-ét Kimi Raikkönen kapja, így övé az első kör az új géppel. Montezemolo nagyon bízik benne, ahogy Fernando Alonsóban is, aki állítólag a McLarenhez tart 2015-re.

"A Mercedesszel együtt miénk a legerősebb pilótakettős, Alonso, aki a modern F1 legjobb versenyzője és Raikkönen. Alonso a McLarenhez? Hülyeség. Nem mondaná, hogy velünk akar hosszabbítani."

Mindemellett nem zárta ki, hogy valamikor leigazolja Sebastian Vettelt: "Csípem a személyiségét. Soha ne mondd, hogy soha".