Mégis gyorsan ment Schumacher?

2014.01.02. 13:26

Kezdenek szivárogni az egymásnak ellentmondó információk Michael Schumacher vasárnapi síbalesetével kapcsolatban. Hétfőn a menedzsere, Sabine Kehm azt nyilatkozta, az exversenyző nem ment gyorsan a bukása előtt, azt egy nem látható szikla okozta, amiben megbotlott, majd fejjel előre egy másik sziklának esett. Életveszélyes agysérülései vannak.

A L'Equipe francia sportlap szerint a rendőrségi jelentésben viszont az szerepel, hogy Schumacher nagy sebességgel síelt. Épp emiatt az ügyet vizsgáló ügyész, Patrick Quincy azt tervezi, hogy hamarosan Kehmet is kihallgatja.

Kehm korábban azt mondta, Schumacher egy elesett társának segített lábra állni, majd épp újraindult, és mintegy 20 méter után érte a baj. Csütörtökön a német Bild viszont már azt írta, hogy azért indult a másik pálya felé, és akart átkelni a két pálya közötti sziklás területen, hogy a másik síelőnek segítsen.

"Néhány sziklát lehetett látni, néhányat nem. Amit biztosan kijelenthetünk, annyi, hogy Michael Schumacher egy szikla miatt veszítette el az egyensúlyát" - idézte a Dauphiné Libéré francia hírügynökség Quincy-t.

Szerdán a Bild egyik riportere lesiklott a tragikus pályán, és könnyen át tudott rajta kelni, viszont nagyon lassan ment, és közelről kellett kikerülnie a sziklákat.

Schumacher nyomában

Felmerülhet az is, hogyha két pálya közötti, egyértelműen veszélyes területről beszélünk, akkor miért nem volt az elkerítve a síelőktől, vagy miért nem jelezte valami, hogy problémás szakasz következik. A videón is látszik, hogy a pályán van olyan rész, ahol hálóval védik a síelőket a veszélyektől, de ezen a kritikus, sziklás helyen semmi nincs.

Schumacher továbbra is kómában, kritikus, de stabil állapotban fekszik a grenoble-i kórházban.