Schumacher állapota változatlan

2014.01.06. 15:57

Hétfő délutánra Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere híreket ígért a kómában fekvő exautóversenyző állapotáról, és a Bild idézi is az expilóta orvosi csapatát. A lényeg, hogy semmi nem változott, Schumacher - már csaknem egy hete - kritikus, de stabil.

"Michael Schumacher klinikai állapota stabil, de továbbra is kritikusnak mondható. A beteg folyamatos megfigyelés alatt áll. Több információt róla, illetve a kezeléséről nem kívánunk közölni, emiatt nem is tervezünk közleményt vagy sajtótájékoztatót. Kérjük, tartsák tiszteletben az orvosi titoktartás feltételeit, és hiteles információként csak az orvosok vagy a menedzsment véleményét fogadják el" - céloztak arra, hogy szombaton egy újság a Schumacher család barátjára hivatkozva azt írta, az életveszélyes agysérülésekkel kezelt bajnok túl van a nehezén. Ezt azonnal cáfolta Schumacher menedzsmentje.

A 45 éves sportember továbbra is a grenoble-i kórházban fekszik, csak családtagjai kerülhetnek a közelébe. Apja, felesége és öccse folyamatosan mellette van.

A baleset körülményeit vizsgáló nyomozásról szerdán, 11-kor, Albertville-ben tart sajtótájékoztatót Patrick Quincy ügyész. Előfordulhat, hogy az esésről készült felvételeket is bemutatják, de az szinte biztos, hogy pár kérdést tisztáznak, például, hogy milyen gyorsan ment Schumacher, tényleg társának akart-e segíteni, illetve, hogy pontosan miért ment a veszélyes sziklás szakaszra.