Schumacher felesége besokallt a sajtón

2014.01.07. 14:14

Kiborult, és közleményben kéri az újságírókat Michael Schumacher felesége, Corinna Schumacher, hogy legyenek szívesek, és hagyják el a grenoble-i kórház környékét, ne zavarják jelenlétükkel férje gyógyulását - jelentette a Focus című német újság weboldala.

"Kérem, segítsenek nekünk Michael felépülésében, fontos, hogy hagyják nyugodtan dolgozni az orvosokat, távozzanak a kórháztól. Bízzanak meg a klinika közleményeiben, hagyjanak magunkra minket."

Corinna mellett Schumacher apja, Rolf és öccse, Ralf is nap mint nap a kórházba érkezik, reggelente mindannyiukat fotósok és újságírók hada várja. Az egyik Corinnáról készült képen nagyon látszik is a felgyülemlett feszültség. Más kérdés, hogy a világ egyik legismertebb emberével kapcsolatban mennyire elfogadható kérés a titkolózás, illetve hogy esetleg napokig ne derüljön ki róla semmi új.

Az orvosok hétfő délután azt mondták, a továbbiakban sem írásos közleményt nem adnak ki, sem sajtótájékoztatót nem tartanak, csak abban az esetben, ha valamilyen változás áll be a páciensnél. Mivel a kritikus, de stabil állapota egy hete nem változott, könnyen elképzelhető, hogy hetekig nem lenne mondanivalójuk.

A találgatások pedig megindultak, hétfő este a német RTL és a Bild tévesen azt írta, Schumacher túl van az életveszélyen, pedig nincs. Menedzsere és sajtósa, Sabine Kehm cáfolta, hogy azt mondta volna a tévécsatornának, hogy a hétszeres világbajnok már nincs veszélyben.

Schumacher bukásának fejkamerával készült felvételeit várhatóan szerdán bemutatja a francia ügyészség azon a sajtótájékoztatón, ami délelőtt 11 órakor kezdődik Albertville-ben. A bajnok sisakjára rögzítette a kamerát, és bár a bukósisak állítólag kettétört, a kamera épen maradt, a videó használható az esés körülményeinek vizsgálatában.

Már múlt héten felvetettük, majd hétfőn a német Bild is arról írt, a meribeli sípálya bajban lehet a Schumacher bukásának helyéről hiányzó veszélyjelzések miatt.

"A jelzések és jelölések ezen a lejtőn nem voltak kielégítőek, nem feleltek meg az elvárt szintnek" - nyilatkozta a Figaro című francia lapnak Edward Bourgin kártérítési perekre szakosodott ügyvéd.

Mint ismert, Schumacher sziklák között bukott, amikor egyik pályáról a másikra akart átsíelni, ám mivel semmi nem jelezte az akadályokat, nem lehet kimondani, hogy pályán kívül, tilosban járt volna. Gyakorlatilag nem hagyta el a pályát, amin viszont előre nem jelzett kőakadályok voltak, amik ráadásul az aznap reggeli hóesés miatt a szokásosnál is kevésbé látszódtak a szűzhó alatt.

Mindennek persze akkor lehet jelentősége, ha a család úgy dönt, hogy kártérítési pert indít, vagy ha az ügyészség úgy találja, hogy a figyelemfelkeltő jelölésekkel elkerülhető lett volna a baleset - utóbbi kérdésben szerdán sok minden kiderülhet.