Nem dől be a Lotus

2014.01.09. 14:13

Nem csapata, a Lotus lesz az egyetlen, aminek új autója nem készül el időre, a január 28-án kezdődő első tesztre, állítja az istálló főnöke, Eric Boullier.

"Meglátják, nem csak mi nem leszünk ott Jerezben. Ez tény. Mi már egy hónappal ezelőtt is mondtuk, hogy necces lesz elkészülnünk, és valójában ezzel a többi csapat is egyetértett. Aztán úgy döntöttünk, nem is kapkodunk. Az autó nem lesz kész időre, de nem csúszunk sokat. Bizonyos szempontból nem rossz ez, mert látjuk, mit csinálnak a többiek, minket pedig senki nem lát. Ne felejtsék el, a szabályváltozások miatt mindenki közelről figyeli majd a másikat. Tudjuk, hogy elveszítjük a tesztek harmadát, vagyis másképp kell dolgoznunk, hogy ne maradjunk le" - nyilatkozta Boullier a BBC-nek.

A Lotus január 28. helyett csak február 19-én, Bahreinben, a második gyakorláson mutatkozik be az E22-es géppel.

A késés miatt újra azt kezdték pletykálni, hogy anyagi gondjai miatt a csapat bedől, ám ezt Boullier határozottan cáfolta: "Minden rendben. A Lotus indul idén, és még nagyon sokáig."

Annyi biztos, hogy versenyzőik, Romain Grosjean és a 40 millió eurós szponzorpénzzel érkező, így az istállót megmentő Pastor Maldonado átestek az üléspróbán, míg az új kasztni egy kivételével átment az összes törésteszten, csak a frontális próba van hátra.

A többiek közül eddig a McLaren - január 24. -, illetve a Mercedes és a Caterham jelölte meg autóbemutatójának időpontját. Utóbbi kettő 28-án, a jerezi teszt első napján jön ki az új kocsival.