Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Berger: Schumachernek ez van megírva

2014.01.13. 16:04

Gerhard Berger tízszeres GP-győztes pilóta szerint Michael Schumacher nem kerülhette el sorsát, síbalesete a véletlen eredménye, és senki nem hibáztatható miatta, maga a hétszeres világbajnok sem. Példaként saját magát és 1984-es közúti karambolját hozta fel.

"Végzet, ennyi. Tudom, velem is megtörtént, autóbalesetem volt, eltört a nyakam, és óriási mázlim, hogy az első kocsiban, ami a helyszínre ért, két orvos ült teljes felszereléssel. Azért fordultak arra az útra, mert éttermet kerestek. Ez mentette meg az életem" - mesélt Berger a Salzburg környékén történtekről, amikor egy másik kocsi belehajtott az övébe. Berger nem volt bekötve, kirepült az autóból, ám valószínűleg emiatt élte túl. Nagyon súlyos csigolyatöréseket szenvedett, a két sebész viszont profi módon látta el, így néhány hét után elhagyhatta a kórházat. 

Gerhard Berger és Michael Schumacher 1992-ben
Gerhard Berger és Michael Schumacher 1992-ben
Fotó: Toshifumi Kitamura

Az osztrák épp első F1-szezonján volt túl, a 85-ös évadot rendben elkezdhette, majd 1997-es visszavonulásáig összesen 48-szor állt dobogón a Forma-1-ben. Schumachert jól ismeri, mintegy hat éven át versenyeztek együtt az F1-ben.

Schumacher kómában van, állapota közel két hete kritikus, de stabil, agysérülései nem nagyon javulnak. A baleset vizsgálata eddig annyit állapított meg, hogy nem hibázott a 45 éves bajnok.

"Az ő síbalesete is elkerülhetetlen volt, van pár dolog, amit nem befolyásolhatunk. Teljesen abszurd, hogy túl sokat kockáztatott volna" - nyilatkozta Berger az F1aldia.com-nak.