Puccs a McLarennél, újra Dennis az igazgató

2014.01.17. 10:11

Lényegében puccsal ért véget Ron Dennis és Martin Whitmarsh ellentéte a McLarenen belül, miután Dennis került a vezérigazgatói pozícióba. Kettejük ellenségeskedése már csaknem két éve tart, Dennis azonban nem tudta eltávolítani Whitmarsht a csapattól, mert az igazgatótanács többi tagjával sem ápolt tökéletes viszonyt.

A csütörtöki bejelentés alapján azonban úgy tűnik, sikerült kibékülnie az igazgatótanáccsal, a frissen kinevezett vezérigazgató pedig egyből radikális változásokat ígért a McLarennél, hogy újra jó teljesítményt nyújtsanak a csalódást keltő 2013-as szezon után.

Ezek a változások akár a csapatfőnöki pozíciót is érinthetik, arról azonban csak februárban határoznak, hogy ki vezesse a McLarent idén, addig biztosan marad jelenlegi pozíciójában Whitmarsh. Dennis 1982-től 2009-ig volt csapatfőnök a csapatnál, még Whitmarsh előtt, így akár ő is elláthatja a feladatot, de az sem kizárt, hogy mást nevez ki.

Ez a más pedig akár Ross Brawn is lehet, aki jelenleg egyetlen F1-es csapatnál sem dolgozik, ideiglenes, hathónapos pihenőt tart. Dennis már decemberben beszélt Brawnnal a lehetséges együttműködésről, aki elképzelhető, hogy előbb is visszatér a Forma-1-be, mint tervezte.

Dennis és a McLarenhez 2015-ben visszatérő motorszállító, a Honda rengeteget dolgoztak együtt korábban, az összhang tehát biztos meglesz közöttük, a 66 éves angol azonban már idén is feledtetné a csapat pocsék szezonját - 1980 óta ugyanis a tavalyi volt az első, amikor nem tudtak egyetlen futamon sem dobogóra állni.

Azzal viszont, hogy Dennis került a McLaren élére, szinte biztos, hogy Fernando Alonso nem tér vissza a wokingi csapathoz, hiszen korábban már megmondta, hogy ha Dennis visszatér, ő nem.

Amennyiben februárban leváltják Whitmarsht a csapatfőnöki pozícióból, egy másik csapat nagyon jól járhat vele, hiszen a 2013-as gyenge szezon ellenére remek szakember.