Akkor hogy is van pontosan Schumacher?

2014.01.20. 10:50

Hétvégén két hét után Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm hivatalos közleményt adott ki a síbalesete után három hete kómában fekvő pilóta állapotáról, amit a Focus és a Bild le is közölt, több más neves oldal, mint például a leghíresebb, az Autosport.com viszont nem is említ.

A kommüniké arról szól, hogy a volt versenyző családja nagyon elégedett a francia orvosok munkájával, bíznak bennük, de a lényeg a végén van, amit Kehm szó szerint így fogalmazott meg: "Michael állapota továbbra is stabilnak mondható".

Ez ugye ellentmond annak, amit eddig tudtunk, az orvosok és a menedzser is mindig azt állította, állapota "kritikus, de stabil", és az életveszély nem múlt el. Most a vészhelyzetet nem is említette Kehm, és a sima "stabil" orvosilag más állapot, mint a kritikus, de stabil.

Vagyis elméletileg Schumacher állapota javulhatott, viszont ezt nem mondta ki senki, sem Kehm, sem az orvosok, úgyhogy lehet, hogy csak nem elég pontos fogalmazással állunk szemben, ami a jelen helyzetet és az eset súlyát tekintve nagyon szerencsétlen dolog.

Az pedig, hogy más orvos, szakértő vagy kómából felépült beteg mit mond, semmit nem számít, nem véletlenül hívta fel újra a menedzsernő a figyelmet arra, hogy "minden információ Michael állapotáról, ami nem az orvosaitól vagy a menedzsmentjétől jön, puszta spekuláció".