Kimi Raikkönen: A változás nem nagy cucc

2014.01.22. 15:35

Nem tart a pilótákra váró új feladatoktól Kimi Raikkönen, állítja, a 2014-es szabályváltozások inkább mérnökeiket dolgoztatják meg, mint őket.

"Úgy érzem, nem lesz akkora a változás, mint az emberek gondolják. De lehet, hogy tévedek. Remélem, egyszerűnek fogjuk találni az újításokat. A szakembereknek nehéz volt új motort, váltót csinálni, de mindez a vezetést nem befolyásolja komolyan. Nyilvánvalóan lesznek új gombok és új előírások, amiket követnünk kell, meglátjuk" - idézte a Ferrari sajtóosztálya saját pilótáját.

Idén turbómotorokkal, hat helyett hétsebességes váltóval, a KERS-nél bonyolultabb és összetettebb energia-visszanyerő rendszerrel indul a Forma-1, március közepén. A versenyzőket leginkább a megváltozott üléspozíció érinti, de ez sem tűnik jelentősnek.

Raikkönen beszélt a kritizált duplázós szabályról is, vagyis hogy az utolsó futam kétszer annyit ér, mint a többi, itt 25 helyett 50 pontot kap a győztes.

"Mindenkire ugyanúgy vonatkozik. Valakit segíteni fog, valakit sújtani, és az előbbiek szeretni fogják. Nekem mindegy. Ez a szabály, tetszik vagy sem, és nem fogják megváltoztatni."

A módosítására még van lehetőség a napokban sorra kerülő F1-es gyűlésen, de jelenleg tényleg úgy tűnik, marad.