Ronda, mint amikor az Alien kijön a száján

2014.01.23. 07:38

Csúnyák lesznek az idei Forma-1-es autók, figyelmeztet a pénteken kezdődő bemutatók előtt Cyril Abiteboul, a Caterham csapatfőnöke. A furcsa orrokra már pár hónapja elkezdhettünk felkészülni, ezzel szemben meglepő is, hogy a szerdán először látott Force Indián nincs ilyen. Rossz hír: valószínűleg lesz, az istállótól azt nyilatkozták, az első futamon "sokkal agresszívebb" orrmegoldással jelennek meg.

"Ronda lesz, az Alien-filmekre emlékeztet, amikor a szörny kijön a (saját) száján - nyilatkozta az Autosportnak Abiteboul. - Az F1 showbiznisz, így vonzónak kell lennie. A gyerekeknek álmodozniuk kell, ha egy Forma-1-es autóra néznek. Nem tudom, hogy álom vagy inkább rémálom lesz-e ezekre a kocsikra nézni. Mindez a szabályok természetes következménye. Beszélnünk kellene erről kollektíven, mert álmokat kell árulnunk." (Ha nem látta az Alient, de tudni akarja, mire gondol Abiteboul, itt megnézheti.)

A szabályok előírják, hogy az autó orra közel legyen a földhöz, azt viszont nem, hogy folyamatosan szélesedjen ki fölfelé, így a legtöbb csapat meghagy egy lelógó csonkot, ami mellett a levegő szabadon áramolhat az autó alá - ez eredményezi a bizarr végeredményt.

A Caterham jövő kedden, a jerezi teszt első napján leplezi le autóját, előtte pénteken jön a McLaren, szombaton a Ferrari, vasárnap a Sauber, hétfőn a Toro Rosso. Szintén kedden érkezik a Mercedes és az új Red Bull.