Végre egy szebb Forma-1-es autó

2014.01.26. 15:24

Vasárnap délután képek szivárogtak ki az új Sauber-Ferrariról, majd a csapat mintegy órával később hivatalosan is bemutatta weboldalán a C33-as modellt:

A kocsi színei nem változtak tavalyhoz képest, természetesen a kulcskérdés az orr, ami az eddig bemutatott autóknál teljesen különböző. A Sauber sem kivétel, egyedi megoldással állt elő, eddig talán ez a legklasszabb.

A gépet továbbra is Ferrari-motor hajtja, és nincs változás a szponzorokban sem, van viszont a pilótáknál: Nico Hülkenberg és Adrian Sutil helyet cserélt, előbbi a Saubertől a Force Indiához ment, a másik német onnét érkezett a helyére. Csapattársa Esteban Gutierrez lesz, aki második szezonját kezdi a Forma-1-ben, illetve a Saubernél is.

A kocsi formája az orrát leszámítva hasonlít a tavalyihoz, bár a turbómotor miatt természetesen áttervezték, újra nagyobbak az oldaldobozok és levegőbeömlők, illetve íveltebb a motorfedél és az egész kasztni.

Kedden, Jerezben, az első teszten fut először a C33-as, a már látott Force India és Williams is ott mutatkozik be hivatalosan, bár előbbit pénteken már ki is próbálták. Szintén kedden jön a Caterham és a Mercedes, ami már ugyancsak pályán volt pénteken, hétfőn a Toro Rosso.

Leleplezték már a McLarent és a Ferrarit, a Lotus, ami csupán három hét múlva lesz kész, számítógépes képeket közölt bonyolult új autójáról.