Állítólag ébresztik Schumachert

2014.01.29. 09:42

A híres francia sportnapilap, a L'Equipe szerint szerdán elkezdődött Michael Schumacher fokozatos felébresztése a mesterséges kómából. A német Focus állítja, Sabine Kehm, a pilóta menedzsere ezt nem erősítette meg, sőt, kedden a BBC arról írt, Kehm cáfolja, hogy a francia orvosok ilyesmire készülnének.

Schumacher pont egy hónapja, december 29-én szenvedett síbalesetet Meribelben, szinte azonnal kómába esett, és a grenoble-i kórházban azóta sem engedték, hogy magához térjen. Több agyműtéten esett át, a hivatalos közlés szerint állapota közel egy hónapja kritikus, de stabil, bár közben, pár hete Kehm már stabil állapotról beszélt, ami elméletileg javulást jelent - de hivatalosan ezt sem erősítették meg.

Sőt, a L'Equipe cikke után pár órával Kehm hivatalos közleményt adott ki: "Hangsúlyozom még egyszer, hogy minden állítás, ami nem Michael orvosaitól vagy a menedzsmentjétől jön, spekuláció. Ismétlem, hogy nem fogunk kommentálni semmilyen spekulációt".

A L'Equipe úgy tudja, nemcsak hogy ébresztik Schumachert, de szervezete jól is reagál a terápiára.

Agysebész szaktekintélyek azt mondják, Schumacher már sosem lesz az, aki volt, de abban az összes szakértő megegyezik, hogy pontosan nem lehet tudni, mi történik, ha a 45 éves sportember felébred. Van, aki szerint a több mint 30 napnyi kóma nagyon súlyos következményekkel járhat, van, aki úgy gondolja, ennyi idő után is van esély a felépülésre.