Vanda, Paula
-2 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Hivatalos: Schumacher valóban ébredési fázisban van, talán már pislogott is

2014.01.30. 09:54

A L'Equipe szerdai értesülése után egyre több francia újság és televízió állította, hogy Michael Schumachert tényleg elkezdték felébreszteni a kómából. Sőt, a legnagyobb francia sportnapilap csütörtöki nyomtatott kiadásában azt írja, a német volt F1-bajnok már pislogott is.

Nagyon jó hír, hogy míg a pilóta menedzsere, Sabine Kehm cáfolta az ébresztést egy nappal ezelőtt, csütörtök délután hivatalos közleményben erősítette meg azt.

"Michael altatását enyhítik, hogy megkezdhessék az ébresztési folyamatot, ami még sokáig tarthat. A család kérésére úgy állapodtunk meg, mindezt csak akkor közöljük, ha a folyamat stabillá válik. Többet nem szeretnénk mondani" - szól a kommüniké.

A francia BFMTV nem sokkal korábban hozta nyilvánosságra, hogy Stéphane Chabardes-tól, a grenoble-i kórház idegsebészétől, a Schumachert ellátó orvoscsapat egyik tagjától tudják, hogy a 45 éves sportembert az ébresztési szakaszba helyezték, ráadásul a beteg jól reagál a kezelésre. Ennek eredménye lehet a már említett pislogás, amit Kehm nem kommentált.

"Michael jelenleg már a felépülési folyamatban van" - idézi az orvost a csatorna. Mindez azt jelenti, hogy Schumachert lépésről lépésre megpróbálják kihozni a mesterséges kómából, csökkentik a narkózist, míg végül a páciens - a tervek szerint - magához nem tér.

Mindezzel összevág, hogy a Bild szerint szerdán újra felhívták a grenoble-i kórház dolgozóinak figyelmét, hogy ne szivárogtassanak ki információkat a sajtónak. Továbbá a német bulvárlap is úgy tudja, a hétszeres F1-világbajnok szervezete pozitívan reagál az ébresztési kísérletre.

Schumacher egy hónapja és egy napja van kómában, miután december 29-én agysérüléseket szenvedett egy síbalesetben, a franciaországi Meribelben. Állapota hivatalosan továbbra is kritikus, de stabil.