Kimi bír a Ferrari és Alonso nyomásával

2014.02.13. 10:48

Meglepő döntés a Ferraritól, hogy visszaigazolta Kimi Raikkönent, aki 2009 végén úgy távozott a csapattól, hogy még élő szerződése volt. Nem voltak elégedettek vele, az anyagiakon is ment a vita, és a vége az lett, hogy Raikkönen két évig nem vezetett a Forma-1-ben. De visszajött, és két lotusos szezon után ismét az olaszokat választotta. Ahol a pirosban már - zsinórban - ötödik évét kezdő Fernando Alonsót kell legyőznie.

"Egy érettebb, tapasztaltabb Kimit látok, aki nagyon közel áll a csapathoz. Már járt a gyárban, és hetente be fog jönni. Tisztában van a képességeivel, tudja, milyen csapatban van, illetve, hogy nagy kihívás előtt áll. Fernandóval kell boldogulnia és együtt dolgoznia, ráadásul szorosan" - magasztalta a finnt Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök a Gazzetta dello Sportnak.

Azt is elmondta, a tapasztalt Alonso mellé miért nem egy fiatalt igazoltak, mint tette azt a Red Bull Daniel Ricciardóval és a McLaren Kevin Magnussennel Vettel, illetve Button mellé.

"Ésszel döntöttünk, nem a szívvel. Úgy gondoltuk, Fernandót olyan valakivel kell párba állítanunk, aki extramotivált, és megvan a rutinja, hogy egy ilyen nehéz szezonnal is elbírjon, mint az idei. Olyannal, aki tudja kezelni Fernando és a Ferrari név nyomását. Ez a csapat mindig a középpontban van, és ha második lesz, az már tragédia. Nem minden pilóta képes erre. A pályán kiderül, jó döntést hoztunk-e."

Mika Hakkinen, volt kétszeres világbajnok szerint jól: egyenesen azt állítja, hogy Raikkönen megveri Alonsót.