Schumacher sérülését a fejkamera fokozta?

2014.02.14. 14:31

Hamarosan nyilvánosságra hozza a francia ügyészség Michael Schumacher bukásának fejkamerás felvételét, amit az expilóta bukósisakjára szerelt készülék rögzített. A Bild úgy tudja, lezárják majd a vizsgálatot, azaz sima balesetnek minősítik a történteket, amiért senki nem hibáztatható, ám a kölni Express című lapnak nyilatkozó sisakszakértők szerint a kamera súlyosbíthatta, akár közvetve okozhatta is Schumacher életveszélyes agysérüléseit. A volt F1-es versenyző hat hete fekszik kómában, élet-halál között.

"A kamera miatt kedvezőtlenebb szögben csapódhatott a sziklának a sisak, ami emiatt törhetett össze" - mondja Franck Leplanquais, a Critt nevű, sporteszközöket tesztelő laboratóriumtól.

A híres Uvex bukósisakgyár menedzserigazgatója, Alexander Selch szerint "a kamera a körülményektől függően befolyásolhatta a sisak védelmi fokát".

Schumacher nem ment gyorsan, mielőtt elesett, de fejét nagy erővel verte egy sziklába, ami kettétörte bukósisakját.

Az autóversenyzőt bő két hete próbálják felébreszteni a mélyaltatásból, a folyamat hosszú, heteket, hónapokat is igénybe vehet, de azzal is számolni kell, hogy nem járnak sikerrel.