Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Williams nem viccel

2014.03.07. 13:26

Váratlan, hogy a Williams megnyerte a tesztszezont a köridőket tekintve, és második lett a megtett távban, talán az is lehet, hogy kicsit túlteljesítettek, és szándékosan a jó időre mentek, félre téve minden más tényezőt - csakhogy ez a feltételezés nem igaz, állítja Pat Symonds technikai igazgató.

"Az van, ami látszik, és gyanítom, hogy ez a többi csapatra is igaz. Az elmúlt években rengeteg blöff volt, de most mindenkinek látnia kellett, hol tart."

A Williams tehát nem viccel, tényleg a legjobbak között lehet, sőt.

"Megírtuk a leckét, mi több, túlteljesítettünk, úgyhogy meglehetősen magabiztosan megyünk Ausztráliába. Ráadásul értékelhető sebességgel is mentünk, vagyis a maximumra járattunk mindent. Egy váltónk ment tönkre, jócskán túl az élettartamán, miközben kemény tempót diktáltunk, akár teli, akár üres tankkal. Folyamatosan kínoztuk a kocsit, nem kocogtunk szinte egy percet sem, vagyis remélem, felszínre hoztuk, amit csak lehetett. Erős pontszerző hely, erre számítok" - beszélt magabiztosan Symonds.

A Williams továbbá az a csapat, aminek a legkevesebb motorhibája volt, mindössze egy. "Nem kisebbíthetem a Mercedes szerepét abban, amit eddig elértünk. A legkomplexebb új alkatrész megbízhatósága kivételesnek bizonyult."

Most már csak abban kell bízniuk, hogy a motorgondok nem élesben jönnek ki, és akkor egy nyitófutam mintegy 15 év után újra a Williamsről szólhat. És nem csak amiatt, mert ott lehet először élőben látni csütörtökön bemutatott szép új dizájnjukat.