Button: Meglátjuk, 1 év múlva itt leszek-e

2014.03.10. 17:03

Jenson Button egy év múlva visszavonulhat - állítja ő maga a brit Telegraph-nak adott interjújában. Bár úgy tudni, még többéves szerződés köti a McLarenhez, ha kikap újonc csapattársától, Kevin Magnussentől, nem tartják meg.

"Ha elég jó leszek idén, a Forma-1-ben maradok jövőre is. Ha nem, akkor nem fogok versenyezni. Bármi is történik, nem félek. Kevin nagyon nagyon gyors volt a teszteken, de azt hiszem, rájött, hogy a Forma-1 sokkal többről szól, mint eddig gondolta. Nagyon jól boldogul persze a technológiával és az új szabályokkal. Többet beszélek vele a beállításokról, mint bármelyik eddigi társammal" - nyilatkozta az angol, aki a próbákon nagyjából úgy teljesített, mint a dán.

2015-ben a McLaren Honda motorra vált, és a japánok szándékaiból kiderült, abszolút topcsapatot akarnak a lehető leggyorsabb pilótákkal. Fernando Alonsót környékezték egész ősszel, a spanyol végül maradt a Ferrarinál. Azt pletykálták, egy év múlva vált, ám ez Ron Dennis visszatérésével a McLarenhez meghiúsulhat. Alonso megmondta, ha ő lesz a főnök, nem megy vissza az angolokhoz, akiknél 2007-ben egy botrányos szezont csinált végig Lewis Hamilton mellett, és a gondokért a mai napig Dennist okolhatja.

Button nehéz időkön van túl, pár hete meghalt az apja, John Button
Button nehéz időkön van túl, pár hete meghalt az apja, John Button

Button idén izgalmas szezont vár, egyrészt a turbóváltás, másrészt a Red Bull-Renault siralmas tesztszereplése miatt.

"Izgalmas idényre számítok, vezetési szempontból nem akkora élvezet, mint öt-hat éve, de próbálunk alkalmazkodni, és mégis csak a világ legjobbjaival mérkőzhetsz meg itt - mondta a rájuk váró különbségekre célozva. - Nem hiszem, hogy a Red Bull az első sorban lesz, és ez pozitív a sportnak. Szomorú, hogy örülünk ennek, de ez van. Túl dominánsak voltak. Jó lesz egy kisebb csapatot, mint a Williams, élközelben látni, az emberek imádni fogják. És több istálló fog versenyt nyerni."

Az évad péntek hajnalban, az Ausztrál GP szabadedzéseivel kezdődik, a McLaren nem favorit, a középmezőny elejére várják a szakértők.