Vettel nem tudja, mi a gond az autóval

2014.03.15. 09:15

A Mercedes úgy szerezte meg majdnem az első sort a melbourne-i időmérőn, hogy mindkét versenyzőjük esőgumival futott, miközben Daniel Ricciardo intermediate-en szorongatta őket. Hamilton szerint nem tudtak dönteni, de neki végül bejött a választás.

„Érdekes hétvége volt eddig, főleg a mai eső miatt, ami mindenki dolgát megnehezítette. Ezeket az új kocsikat nehezebb vizes pályán vezetni, ráadásul éles helyzetben most volt először eső. Éppen ezért nagyon örülök, hogy itt vagyunk az élen, de gondolom ezzel Ricciardo is így van első Red Bull-os futamán.

Nehéz volt eldönteni, mikor érdemes váltani az esősről az intermediate gumikra, pont a határon volt a pálya, mi végül nem váltottunk. Remélem, holnap jobb lesz az idő azért.”

Sebastian Vettel mindössze a 13. időt autózta, de holnap egy hellyel előrébb rajtolhat. Érthető módon nem volt boldog, az autó irányíthatóságát okolta. Az időmérő után azt mondta a német, hogy apró dolgoktól nagyon sok minden megváltozik, sokkal rosszabban tudta szombaton vezetni az autót, mint pénteken. Annak viszont örült, hogy legalább csapattársának, Ricciardónak jól ment.

Csapattársa, Daniel Ricciardo viszont a szokásosnál is sokkal mosolygósabb volt, érthető módon, hiszen az első alkalommal, hogy a Red Bullban ült, máris a második helyet szerezte meg.

„Izgalmas volt, az időjárás is hozzájárult, de az egész az volt. Már az első harmadtól éreztük, hogy minden rendben lesz. Mindenkinek először kellett élesben menni esőben, ez egyszerre volt trükkös és izgalmas. Örülök, hogy harcban voltam az első helyért.

Nem tudom még, mi lehet Vettellel, csak annyit láttam, hogy jó 2 másodpercre volt az én tempómtól. Most próbálok inkább csak a magam eredményének örülni, pár hete még nagyon nem így nézett ki semmi, úgyhogy most boldogak vagyunk.”

A láthatóan csalódott Nico Rosberg nagyon kilógott az interjúszobában a másik két versenyző közül.

„Nem tudom, a többiek mit csináltak, de nálunk nem volt minden rendben, igaz, azért sok gondunk sem volt, jól ment az időmérő. Jó a harmadik hely, persze lehetne jobb is, de legalább versenyben vagyok. A holnapi futam nagyon más lehet az időjárás függvényében, talán esik majd, de egyelőre inkább száraznak tűnik. Ez a pálya a legnehezebb az üzemanyag-fogyasztás szempontjából, úgyhogy ez meghatározó lesz holnap.”

A pocsékul teljesítő Lotusnak csak a magyarázkodás maradt, Grosjeané volt a legrosszabb idő, Maldonado még mért körig sem jutott el.

„Sok problémánk volt ma, amint valamit megcsinálunk, jött egy újabb. Ki kell használni minden kört, amit a pályán tölthetünk, hogy minél többet tanulhassunk belőle. Persze ez frusztráló, de nekem még mindig könnyebb, mint azoknak, akik egész este az autón dolgoznak. Hiszek a kocsiban, ha egyszer összeáll, akkor pokolian jó lesz” - mondta a francia.

„Nehéz nap volt ez. Optimistának kell maradnunk, hiszen nem csak nekünk vannak gondjaink. Most épp a motorral volt gond, csak nagyon későn tudtunk kimenni, addigra már esett, úgyhogy hagytuk is. A versenyen jó tempónk lehet, annyi kell, hogy kibírja az autó” – vázolta fel a Lotus nem túl jó kilátásait Pastor Maldonado.