Vettel szabálytalankodhatott, vizsgálják

2014.03.15. 10:27

Az időmérőn csak a 13. helyre kvalifikált négyszeres világbajnok Sebastian Vettel hétvégéje kis híján még rosszabb lett, miután bejelentették, hogy vizsgálják egy második harmadban elkövetett szabálytalanság miatt: a gyanú szerint nem lassított a sárga zászlós figyelmeztetés ellenére.

Az eset Kimi Räikkönen kicsúszásakor történt, ami miatt Button is panaszkodott, az angol szerint azon ment el a gyors köre, hogy a finn miatt el kellett vennie a lábát a gázról. Amikor megtudta, hogy végül nem került be a legjobb 10 közé, egyből arra gyanakodott, hogy mások nem tartották be a szabályokat. „Akkor egy pár kocsinak gyorsabban kellett mennie, mint lehet” - mondta a rádióban a csapatnak.

A német pilóta egyébként a Renault-motor szoftverhibája miatt volt lassú, egyszerűen nem volt elég erős a hajtás. „A pénteki beállításokkal akartunk menni, hogy még jobbak legyünk, de az este frissítették a programot, és kicsit változtattunk is. Erre jött még az eső, úgyhogy minden csak rosszabb lett” - nyilatkozta.

Vettel végül megúszta a büntetést, a versenyfelügyelő végül a telemetriai adatok vizsgálata és Sebastian Vettel elmondása alapján úgy ítélte meg, hogy kellő mértékben lassított a német, és biztonságosan uralta az autót.

A McLaren újoncát, Kevin Magnussent hasonló okokból vizsgálták, míg Alonso az időmérő első harmadában akadályozta Gutierrezt, ám végül őket is felmentették, így emiatt nem változott a rajtsorrend.