Ferrari: Alonso nem örül

2014.03.16. 16:55

„Nem vagyunk elégedettek a ma mutatott teljesítményünkkel, javulnunk kell. Én a McLarenekkel nem tudtam harcolni a dobogóért, Kimi meg két Toro Rosso közé ragadt be, miközben egy éve ő nyert itt. Szerencsére ez csak az első verseny, nem szabad túl hamar ítélkeznünk. Tudjuk, hogy dolgoznunk kell, hogy jobb állapotban érkezzünk Malajziába” - mondta az Ausztrál Nagydíj után Fernando Alonso, a Ferrari pilótája.

A spanyol azt is elárulta, hogy ugyan aggódtak 1-2 dolog miatt, végül komoly probléma nélkül értek célba. Kiemelte a jó kerékcseréket, érthető módon, hiszen a második alatt előzte meg Nico Hülkenberget, úgy, hogy két körrel tovább várt a kiállással, mint a német.

Csapattársa, Kimi Räikkönen a gumikra panaszkodott a futam után. „A fékek rendben vannak, nem amiatt kellett annyiszor keményen fékeznem, hanem a gumik miatt. Az első kerekek szemcsésedtek, úgyhogy nem is volt elől tapadásom. Ez a fő gond, de ez is inkább egy komplex dolog része. Nem a legkönnyebb ezt megoldani, de hiszem, hogy menni fog. Addig dolgozunk, amíg nem sikerül. Nem érdekel, hogy hetekbe vagy hónapokba kerül, ez sajnos néha így megy."

Alonso eredetileg az ötödik, Räikkönen a kilencedik helyen zárt, ám Daniel Ricciardo kizárásával mindketten egy hellyel előrébb kerültek.