Őrjítő hiba, hajszálon se múlt ez a menekülés

2014.03.17. 10:48 Módosítva: 2015.05.04. 02:35

Nem sokon múlt, hogy már a tizedik körben véget érjen Valtteri Bottas Ausztrál GP-je, sőt, a nem sok nagyon erős kifejezés: a Williams-Mercedes pilótája két kerékkel súrolta, vagy inkább verte szinte telibe a pályát övező betonfalat, mégis célba ért.

A finn fantasztikusat rajtolt, a váltócsere miatti 15. starthelyéról öt pozíciót jött előre, majd körökkel később már az 5. Fernando Alonsót üldözte, amikor egy gyors balkanyarban megtörtént a baj. Az első kerék megúszta az ütközést, a hátsó viszont nem. A gumi levált a felniről, sőt, a felni is deformálódott, a SkySports szakértője szerint is hihetetlen, hogy ekkora ütéstől a felfüggesztés nem tört el. Az véget vetett volna Bottas versenyének, így viszont elporoszkált a depóig, ahol simán lecserélték a kerék maradványait.

F1 Australian Grand Prix 2014 - Valtteri Bottas

Az új gumival Bottas ismét átjött a fél mezőnyön, és hatodikként végzett. Sokkal jobb lehetett volna a hiba nélkül, valahol a dobogó környékén végzett volna, úgyhogy nagyon bosszantja az eset.

"Beleőrülök ebbe a hibába. Nagyon nyomtam neki, mert éreztem, hogy erős lehet ez a futamunk. Sajnos túlzottan is odaléptem, többször nem szabad előfordulnIa. Mázlim volt, de haragszom magamra, mert a csapat nagyszerűen dolgozott, és még jobbak is lehettünk volna" - idézte az Autosport a második F1-szezonját kezdő pilótát.