Raikkönen: Innen csak felfelé mehetünk

2014.03.18. 11:49 Módosítva: 2015.05.04. 02:34

Csak ötödik és nyolcadik helyen végzett a két Ferrari az ausztrál nyitófutamon, ami elmarad az olaszok várakozásaitól. Az utóbbi évek gyenge kezdései után nem meglepő, hogy újra lassan indultak, de Alonso és raikkönen helyezése nagy csalódás, főleg mivel a legerősebb pilótakettőstől többet várnak a ferrarisok.

Mivel Daniel Ricciardót kizárták, a spanyol negyedik, a finn hetedik lett, ám ez még vissza is fordulhat. Lényeg viszont: a problémákra nincs gyors megoldás, állítja Raikkönen.

"Többé-kevésbé tudjuk, mit kell tennünk, de egy éjszaka alatt ezek a dolgok nem oldódnak meg. Idő kell, hogy bizonyos alkatrészeket legyártsunk, és fel tudjuk szerelni azokat. És még akkor sem biztos, hogy megszűnnek a bajaink. Voltam már hasonló helyzetben, és néha mindez időbe telik. Nem a legszerencsésebb állapot, de ahhoz képest kihoztuk belőle a maximumot. Nem itt akarunk tartani, de lehetne rosszabb is. Csak jobb jöhet."

Kimi Raikkönen fázott Ausztráliában
Kimi Raikkönen fázott Ausztráliában

A legutóbbi Ferrari-világbajnok az autó vezethetőségével elégedetlen, a futamon többször megfékezte az első gumikat, javítaniuk kell a beállításokon, hogy stílusának megfelelő legyen a gép. Stefano Domenicali biztosította őt, ezért mindent megtesznek.

Alonso helyezése valamivel jobb, de mivel a nyertes Nico Rosberg bő félpercet vert rá, ő sem boldog. De ha valaki, akkor ő már tényleg volt ilyen szituációban a Ferrarival tavaly, azelőtt és azelőtt. Azelőtt ő nyerte a nyitóversenyt.

"Az első futam után senki meg nem mondja, ki nyeri a bajnokságot. Nyugodtnak kell maradnunk, és legközelebb jobban teljesítenünk. A Mercedes nagyon erős, de van +10 pontunk Hamilton és Vettel előtt. Annak a +35 másodpercnek Rosberg mögött viszont nem örülünk" - idézte az Autosport Alonsót.

Hamilton és Vettel motorhiba miatt nem ért célba, és Alonso 10 pontról beszél, jelenleg a negyedik helye miatt 12-vel van előttük.