Jolán
2 °C
4 °C

Red Bull: Szar ez az F1, le kéne lépnünk

2014.03.24. 15:10

Nehéz hónapok vannak a világbajnok Red Bull Racing mögött. A februári teszteken szenvedtek, aztán az első futamon félig magára talált a csapat, Sebastian Vettel ugyan kiesett a Renault-motor miatt, Daniel Ricciardo viszont második lett. Csakhogy pár óra múlva kizárták, az istálló fellebbezett, az ügy folyamatban van, tárgyalás április 14-én.

„Tény, hogy a szövetség szenzorai már a tesztek óta pontatlanok. Bizonyítani tudjuk, hogy a határon belül voltunk” – nyilatkozta az esetről a német Kurirnak a csapattulajdonos Dietrich Mateschitz.

A nagyfőnök állítja, ha a balhéból mégsem jönnek ki jól, és továbbra is nézeteltérésük lesz a FIA-val (Nemzetközi Autós Szövetség), akár távozhatnak is a sportból. Még akkor is, ha anyagilag megéri a Forma-1-ben szerepelni.

„A kérdés nem igazán az anyagi oldal, hanem a sportérték és a politikai befolyás. Átmentünk már sok dolgon, de van egy határ, amit még el tudunk viselni” – mondta erről a 69 éves milliárdos.

Az üzletembernek – csakúgy, mint Bernie Ecclestone-nak és a Ferrari-elnök Montezemolónak – nem tetszik továbbá az új F1 sem: nem jönnek be neki a halkabb turbómotorok, a korlátozott fogyasztás, sem a visszaesett tempó.

„Az F1-nek újra annak kell lennie, ami mindig is volt, a csúcskategória. Nem benzinspórolási rekordról kell szólnia, és ne lehessen suttogva is beszélni egy futam közben, úgy, hogy a legizgalmasabb hang a kerékcsikorgás. Ugyanilyen abszurd, hogy egy másodperccel lassabb az egész, mint tavaly, és hogy a juniorkategória, a GP2 majdnem ugyanilyen gyors, töredéknyi büdzséből."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?