Natália
1 °C
7 °C

Tekintse meg a McLaren új orrát!

2014.03.27. 13:40

Egyetlen futam ment le a 19 versenyes Forma-1-világbajnokságból, de a McLaren máris átépítette autóját a második, hétvégi Maláj GP-re. Az angoloknak teljesen egyedi kidolgozású orrkúpjuk volt, az új konformabb lesz, nagyon hasonlít a Williams, a Toro Rosso és a Force India megoldására: egy, az eddiginél is uborkaszerűbb és vékonyabb csonk konyul le a kocsi elején.

Van benne viszont valami a Ferrari és a Mercedes nyomott orrából is, ha feljebb nézünk a McLarenen, került egy kisebb hullám a dizájnba.

A régi orr, amit egyszer használtak, eddig
A régi orr, amit egyszer használtak, eddig

A módosításban nem az alak a furcsa, hanem inkább az, hogy miért volt rá szükség. A McLaren ugyanis elég jól ment, 3-4. helyen ért célba Melbourne-ben, sőt, a második Daniel Ricciardo jelenlegi kizárása miatt 2-3. helyen vannak az angol kocsik. Valószínűleg persze a csapat azt várja a változtatástól, hogy még gyorsabbak lesznek, és Sepangban már örülhetnek legjobban.

Az új orr, amit pénteken vetnek be először
Az új orr, amit pénteken vetnek be először

A McLarentől egyébként nem idegen a gyors áttervezés, két éve sima, lapos, lefelé ívelő orrukat is átépítették pár nagydíj után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?