Alonso: Ez egy rémálom volt

2014.03.30. 16:08

A ferraris Fernando Alonso a negyedik helyet szerezte meg a Maláj Nagydíjon vasárnap, nem volt elragadtatva az autótól, viszont két verseny után nem is keseredett el.

„Őszintén szólva, az egész futam alatt lassúnak éreztem az autót, nem voltunk versenyképesek. Az első kerékcseréig nem voltam elég gyors, hogy tartsam a tempót az élen haladókkal, aztán amikor közepes keverékre váltottunk, nem volt meg a balansz, a fékekkel is problémánk akadt, egy kicsit olyan volt az egész, mint egy rémálom" - értékelt a spanyol.

A korábbi kétszeres világbajnok elmondta, a szombati időmérő után számított arra, hogy a Mercedesekkel nem vehetik fel a versenyt, de azt remélte, hogy legalább a Red Bullokhoz közel tudnak kerülni. „Ez sajnos nem így lett, a Mercedes és a Red Bull mögött maradtam, mert nem voltam elég gyors. Javulnunk kell."

Azt is megjegyezte azért, hogy ettől eltekintve az egész hétvégén nem volt komoly probléma az autóval. „Ha a teljesítményünket nézzük az első két futam után, csak eggyel kevesebb pontom van, mint Hamiltonnak, és kilenccel több, mint Vettelnek, ez pedig egyáltalán nem rossz". 

A Maláj GP-t a mercis Hamilton nyerte csapattársa, Rosberg előtt, a harmadik helyen Sebastian Vettel ért célba. A másik ferraris, Kimi Raikkönen a tizenegyedik lett, már a nagydíj elején összeszedett egy defektet.