Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Raikkönen a Ferrariból fog visszavonulni

2014.03.30. 20:42

Kimi Räikkönen azt nyilatkozta a német Sport Bildnek a Malajziai Nagydíj után, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben, utána visszavonul. Ám, hogy ez mikor lesz, azt nem említette.

„Örülök, hogy itt vagyok, és biztos, hogy többször már nem váltok csapatot. Nem fogok örökké az F1-ben versenyezni. Amikor először kerültem a Ferrarihoz, már akkor megmondtam, hogy ez lesz az utolsó csapatom, és látják, állom a szavam.”

A 34 éves pilóta a legidősebb az idei mezőnyben, 13 éve, 21 évesen mutatkozott be még a Saubernél. A Ferrarinál először 2007-09 között versenyzett, annak az időszaknak nem lett szép vége, hiszen a csapat még érvényes szerződéssel rúgta ki őt. Sőt, komoly összeget, 15 millió dollárt fizetett neki a távozásért, hogy a helyére szerződtethessék mostani csapattársát, Fernando Alonsót.

2012-ben a Lotusnál tért vissza az F1-be, akkor azt nyilatkozta, hogy semmi nem hiányzik neki a maranellói istállóból, ám amint a Lotus anyagi gondjai előtérbe kerültek, a finn véleménye is enyhült. Végül kétéves szerződést kötött az olasz csapattal, így papíron még jövőre számolhatunk vele. Persze a folytatás lehetősége mindig meglesz, hiszen azt nem mondta, mikor hagyja abba a versenyzést, csak azt, hogy ezt a Ferrarinál teszi majd.