Raikkönen a Ferrariból fog visszavonulni

2014.03.30. 20:42

Kimi Räikkönen azt nyilatkozta a német Sport Bildnek a Malajziai Nagydíj után, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben, utána visszavonul. Ám, hogy ez mikor lesz, azt nem említette.

„Örülök, hogy itt vagyok, és biztos, hogy többször már nem váltok csapatot. Nem fogok örökké az F1-ben versenyezni. Amikor először kerültem a Ferrarihoz, már akkor megmondtam, hogy ez lesz az utolsó csapatom, és látják, állom a szavam.”

A 34 éves pilóta a legidősebb az idei mezőnyben, 13 éve, 21 évesen mutatkozott be még a Saubernél. A Ferrarinál először 2007-09 között versenyzett, annak az időszaknak nem lett szép vége, hiszen a csapat még érvényes szerződéssel rúgta ki őt. Sőt, komoly összeget, 15 millió dollárt fizetett neki a távozásért, hogy a helyére szerződtethessék mostani csapattársát, Fernando Alonsót.

2012-ben a Lotusnál tért vissza az F1-be, akkor azt nyilatkozta, hogy semmi nem hiányzik neki a maranellói istállóból, ám amint a Lotus anyagi gondjai előtérbe kerültek, a finn véleménye is enyhült. Végül kétéves szerződést kötött az olasz csapattal, így papíron még jövőre számolhatunk vele. Persze a folytatás lehetősége mindig meglesz, hiszen azt nem mondta, mikor hagyja abba a versenyzést, csak azt, hogy ezt a Ferrarinál teszi majd.