Raikkönen futamát Magnussen tette tönkre

2014.03.30. 16:43

Kimi Raikkönen úgy véli, már az elején elszállt minden esélye a Maláj Nagydíjon, miután Kevin Magnussennel összeértek nem sokkal a rajt után.

Az egyik kanyarban a mclarenes első szárnya eltalálta a Ferrari-pilóta autójának jobb hátsó gumiját, defektet kapott, sorra ment el mellette mindenki. „Nem láttam, hogy mi történt, később mondták, hogy az első szárnya összeért a gumimmal. Nem éreztem semmit, a történtek azonban egyértelműen tönkretették a versenyünket. A defekt miatt sérült az autó is, ha ez nem történik, akkor is nehéz megmondani, mennyire lettünk volna jók, ám Fernandóval ott lehettünk volna az élmezőnyben. Az egész elszállt, mikor eltalálták az autómat". 

Raikkonen vs. Magnussen

A finn csak hat pontot szerzett az első két futam után, csapattársa, Alonso mostani negyedik helye után huszonnégynél jár, igaz ő sem volt maradéktalanul elégedett a versenyével, az autóra panaszkodott. Raikkönen elismerte, nem sikerült jól a szezonkezdett, de leszögezte, Malajziában valaki más hibája miatt kellett nagy árat fizetniük.

„Nem volt szerencsénk, ez benne van a versenyzésben, mindent meg kell majd tennünk a következő futamon" - összegzett a ferraris.