Hamilton: Az RBR olyan gyors, mint a Merci

2014.03.31. 12:42

Biztos benne Lewis Hamilton, hogy hamarosan két, de akár háromesélyes is lehet a Forma-1: a Red Bull nagyon közelít a Mercedeséhez és a Ferrari sincs sokkal lemaradva. Az angol Mercedesével nyerte a második futamot, az első csapattársáé, Nico Rosbergé lett. Vasárnap kettős győzelmet arattak, ám Rosberget már megszorította Sebastian Vettel az RBR-ben.

"Vettel masszívan gyors volt itt, nagyon nyomta Nicót. A kocsijuk olyan gyors a kanyarokban, mint a miénk, csak az egyenesekben lassabb. Fantasztikus az az autó, megnéztem a GPS-t, minden kanyarban egyforma gyorsak vagyunk. Kétségtelen, hogy a Renault behozza a lemaradását, és akkor nagyot versenyzünk a Red Bull-lal" - értékelt az Autosportnak.

A Ferrari még nem állt dobogón, Fernando Alonsóval két negyedik helyet tud felmutatni. Amiből az egyik ötödik lehet, ha Vettel társa, Daniel Ricciardo visszakapja elvett melbourne-i második helyét.

"Sőt, a Ferrari sincs messze, szoros lesz ez a szezon közepére. Nyomás alatt fogom tartani a csapatom, hogy fejlesszünk és javítsunk az autón, mert van még hova fejlődni. Bár a gép fantasztikusan ment a hétvégén, mindent megkaptam, amit csak akartam" - hálálkodott Hamilton.

Vettel valóban jön föl, hátrányukat a Renault-turbó okozza, ami nem készült el rendesen a szezonkezdetre. Pocsékul ment a teszteken, de azóta hétről hétre javul, gyorsabban is annál, amire számítottak. A bajnok és Ricciardo legkésőbb Monacóban, az első lassú pályán harcban lehet a győzelemért, mert a városi utcákon a végsebesség másodlagos.