Ricciardo: az ember, aki annyit szívott két futamon, mint más egy év alatt

2014.03.31. 09:41 Módosítva: 2015.05.04. 02:09

Rájár a rúd az új Red Bull Racing-pilóta Daniel Ricciardóra a Forma-1-ben: még csak két futam telt el, de már annyi szerencsétlenség érte, mint mondjuk csapattársát, Sebastian Vettelt az ő ötéves RBR-karrierje alatt.

Pedig álomszerűen indult a szezonja, a teszteken tapasztalt nehézségeik után második lett a nyitóversenyen, ráadásul hazájában, Ausztráliában állhatott fel életében először a dobogóra. Azóta viszont teljes lejtmenet.

Helyezését pár órával a leintés után törölték, őt kizárták egy benzinátfolyás-mérő probléma miatt. Ügyében istállója fellebbezett, április 14-én tárgyálják magasabb szinten az esetet.

Vasárnap, a második nagydíjon újabb top5-ös hely felé haladt Ricciardo, amikor túl a táv kétharmadán egyik boxkiállásánál bal első kerekét majdnem elhagyta. Rosszul rögzítette a szerelő, a 24 éves versenyző pártíz méter után meg is állt. A kocsit visszatolták, a kereket feltették, az egész eltartott legalább egy percig, versenye tönkre ment.

pit Problems Ricciardo Malaysia 2014

Akkor meg végképp, amikor pár körrel később a célegyenesben elengedett az első szárnya. A légterelő letört, menetet vágott a jobb első gumiba, nagy nehezen tudott elevickélni a depóig a kocsi.

F1 GP MALASIA 2014 - RICCIARDO-szárny ko

És ha mindez nem lett volna elég, a visszatolós manőverért 10 másodperces boxbüntetést kapott Ricciardo. Sőt, a szankciót súlyosbították a szabályok szerint: a hétvégén, Bahreinben 10 hellyel vissza fogják sorolni a startnál. A hasonló hibákért ugyanis automatikusan jár a 10 mp+10 rajthely.

Vagyis harmadik futamának is sanszosan annyi, legalábbis nehéz lesz felérnie a dobogóra, amit elvárhatna magától.