A Mercedes-csapatfőnök beharangozta a Hamilton-Rosberg-belháborút

2014.04.03. 17:06

Villongásokat vár pilótái között Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, állítja, a necces helyzetek két ilyen kaliberű autóversenyzőnél elkerülhetetlenek. Nico Rosberg az első, Lewis Hamilton a második futamot nyerte idén, főnökük szerint csak idő kérdése, mikor mennek egymásnak - természetesen nem szó szerint. (Bár ki tudja.)

"A belső rivalizálás a kezdetektől megvan kettejük között, múlt január óta végképp. De ez a két srác olyan régóta ismeri egymást, hogy sportszerű kapcsolat alakult ki közöttük. Emellett persze extrém módon próbálják legyőzni a másikat, és minden előnyt kihasználnak, amit csak lehet" - harangozta be a hétvégi, bahreini futamot Wolff.

Hamilton és Rosberg bő egy éve lettek csapattársak a Mercinél, de tinédzserként már vezettek egy istállóban, még gokartosként. Barátként tekintenek a másikra, bár egy húzós helyzet már adódott. Pont egy éve, a Maláj GP-n 3-4. pozícióban haladtak, Rosberg gyorsabb volt Hamiltonnál, de az akkori csapatvezető, Ross Brawn megtiltotta neki, hogy megelőzze kollégáját, és emlékezetes, rádiós vitába bonyolódott Rosberggel. A német végül maradt negyedik, ám figyelmeztette Brawnt, jön neki eggyel.

"Tavaly Malajziában olyan szituációba futottunk, amit nem tudtunk rendesen kezelni, mert mi is meglepődtünk, hogy versenyben voltunk. Azóta meglehetősen sokat beszéltünk erről, az effajta helyzetekről, a Mercedesről, a csapatról, ami mindenek felett áll" - magyarázta Wolff, majd kissé váratlanul így folytatta, mintegy beharangozva a botrányt, aminek egyelőre semmi nyoma: "Egy nap mindezt dobhatjuk a szemétbe, mert balhéba fogunk futni, olyan szituációba, amit valahogy menedzselnünk kell, mivel a versengés köztük óriási".

Wolffnak a turbómotorok felhangosításáról pár hete már volt egy furcsa nyilatkozata, ez rövid időn belül a második váratlan kijelentése. Természetesen, amit mond az reális, Hamilton és Rosberg, ha csapatuk ilyen sikeresen folytatja, hamarosan ellentétbe kerülhet, de hogy épp saját emberük veti ezt fel elsőként nyilvánosan, az igen szokatlan a Forma-1-ben. (Meg valószínűleg az élet minden területén.)