F1: döntöttek, hangosabbra veszik az autókat

2014.04.06. 18:49

Vasárnap délután, a Bahreini GP előtt találkozott Jean Todt FIA-, Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, valamint Bernie Ecclestone F1-menedzser a három F1-es motorszállító képviselőivel, és eldöntötték: hangosabbra próbálják venni a turbómotorokat.

Az idei új gépeket ugyanis mind a sportvezetők, mind a csapatok, mind a pilóták, mind a közönség túl halknak találja. Todt az Autosportnak elmondta, az idei ötödik futam, a Spanyol GP utáni kétnapos teszten próbálnak ki valamit, amitől hangosabban szólnak a motorok.

Azt viszont ő sem tudta megmondani, mit, egyelőre megbízták az F1 technikai fejlesztőcsoportját, hogy álljon elő ötletekkel. A szabályváltoztatás lehetőségét egyelőre elvetették: Remi Taffin, a Renault-motorfőnöke a napokban elmondta, ha a benzinátfolyási korlátozást feloldanák, nagyobb fordulaton pöröghetnének, hangosabbak lennének a motorok, csakhogy ehhez módosítani kellene az előírásokon. Szerinte más módon nem lehet felhangosítani a gépeket, úgyhogy szép kihívás előtt állnak a szakemberek.