Maldonado eddigi legnagyobb hülyesége

2014.04.06. 20:39

A Bahreini Nagydíj 41. körében csúnya balesetet okozott Pastor Maldonado, a Lotus-Renault versenyzője.

A venezuelai pilóta épp a bokszból tért vissza, borzasztóan elmérte az első kanyarban, hogy mennyi helye van az érkező Esteban Gutierrez mellett. A sauberes előrébb is volt, az ideális íven érkezett, joggal gondolhatta, simán elkanyarodik, de nem így lett.

Maldonado beszúrt neki, és pont eltalálta a Sauber jobb hátsó kerekét, amely az ütközéstől felborult, és megpördült a levegőben. Az autó előbb az oldalán, majd a tetején is pattant egyet, végül négy keréken állt meg.

UnpleasantHiddenApisdorsatalaboriosa.gif

Gutierrez percekig nem is szállt ki, a csapattól csak annyit kérdezett a rádióban, hogy „ez meg mi volt?” - vélhetően nem is érzékelte, hogy Maldonado hogy vágott be mellé a szűk íven. Végül aztán saját lábán hagyta el a pályát, a hírek szerint nincs komoly baja, de megfigyelésre kórházba szállították.

Gutierrez belső kamerájából látszik igazán, mennyire ijesztő egy ilyen baleset - nem csoda, hogy kellett egy kis idő a mexikóinak, hogy összeszedje magát.

Maldonado már a futamon megkapta büntetését, 10 másodpercre meg kellett állnia a bokszban, de ennyivel nem úszta meg: a következő versenyen, Kínában öt rajthellyel sorolják majd vissza, emellett pedig 3 büntetőpontot is kapott. Ezekből ha összejön 12, ki kell hagynia egy futamot.

Maldonado hírhedt a vezetési stílusáról, rengetegszer büntették már baleset okozásáért. 2012-ben, Valenciában, az Európa Nagydíjon hasonló bukást hozott össze, az utolsó körben ütötte ki Lewis Hamiltont. Az a koccanás persze tizedennyire sem volt veszélyes.

A venezuelain kívül Jules Bianchi is kapott két büntetőpontot, ő a másik Saubernek, Adrian Sutil kocsijának ment neki - Bianchinak ezzel már négy ilyen pontja van az idényben, mindössze három futam után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport