Timót, Xénia
3 °C
6 °C

Schumacher már lát és hall

2014.04.08. 09:59 Módosítva: 2014.04.08. 10:00

Több helyi tudósítás szerint a december 29-i síbalesete óta, immár 100 napja kómában fekvő Michael Schumacher már a hangokra is reagál, sőt, időnként szemkontaktust is felvesz.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint először jobb szemével kezdte követni az előtte zajló mozgásokat, majd a bal is reagálni kezdett a különböző ingerekre. Mindezt napokkal az után közölték, hogy a korábbi F1-világbajnok menedzsere, Sabine Kehm közleményben tudatta: jól halad Schumacher ébresztése, aki egyre több biztató jelet mutat.

Az olasz lap arról is említést tesz, hogy hangokra is reagál a német expilóta. Mindezt Felipe Massa, Schumacher korábbi csapattársa mondta el nekik, aki rendszeresen meglátogatja őt a grenoble-i kórházban. A brazil állítása szerint a német megpróbál abba az irányba pillantani, amerről a hangokat hallja. „Tudom, hogy így van, és ez örömmel tölt el. Mindennap imádkozom érte, és bízom benne, hogy csak ilyen vagy ennél jobb hírek érkeznek róla. De még mindig sok munka van hátra számára.”

Egy másik korábbi F1-es, Jean Alesi is megszólalt Schumacher kapcsán, ő azt mondta, hogy eleinte a német csak fájdalomingerekre reagált, amikor megcsípték, ami lehet ösztönös, tudattalan reakció is, de legutóbb, amikor a kórházban járt, a család sokkal boldogabb és nyugodtabb volt.

Schumacher december 29-i balesete után először január végén jelentek meg hírek arról, hogy megkezdték ébresztését, majd március 12-én már azt mondta Kehm, hogy egyre több biztató jelet ad a 45 éves, hétszeres világbajnok. Utoljára április 3-án tudatta a menedzser hivatalos közleményében, hogy „vannak biztató jelek, amik reménnyel tölthetnek el,” részletesebb információkat azonban nem közölt.