Schumacher néha, pillanatokra ébren van, de nincs tudatánál

2014.04.14. 08:39

További kis előrelépéseket mutat Michael Schumacher állapota, a felgyógyulását azonban változatlanul nem lehet megjósolni - mondta el egy vasárnap éjjeli tévéadásban a 15 hete súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es világbajnok menedzsere.

Az ARD német közszolgálati televízió egyes csatornájának talk-showjában Sabine Kehm leszögezte, prognózisokat az orvosoktól sem kapnak a grenoble-i kórházban mesterséges kómában tartott Schumacher gyógyulási esélyeire vonatkozóan. Mint mondta, nincs az az orvos, aki egy ilyen kérdésre választ tudna adni, mivel "minden eset egyéni".

„Vannak kisebb javulások, amelyek természetesen nagyon megörvendeztetnek bennünket és komoly biztatást jelentenek. De ezek csak rövid pillanatok, olyanok, amilyenekről már korábban beszéltem, az öntudat és az ébrenlét pillanatai, és ez önmagában is jó hír" - fogalmazott Kehm a hétszeres Forma-1-es világbajnok német pilóta állapotáról, írja az MTI.

„Valaki ébren lehet úgy, hogy közben nincs a tudatánál" vagy "nem tud a környezetével kapcsolatba lépni". "Ez azonban valójában egyfajta előfeltétele annak, hogy tovább tudjon lépni" - magyarázta a menedzser.

Sabine Kehm lényegében csak megismételte azokat a fejleményeket, amelyek legutóbbi, tíz napja közzétett írásos nyilatkozatában már szerepeltek. Részletekről azonban ezúttal sem kívánt beszélni, a család magánszférájára hivatkozott.

A 45 éves Schumacher - aki 2012 végén végleg visszavonult - december 29-én, a franciaországi Méribelben síbalesetet szenvedett, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartják, január végén kezdték el a fokozatos felébresztését.