Rosberg tisztázza nézeteltérését Hamiltonnal

2014.04.17. 17:26 Módosítva: 2014.04.17. 17:34

Szenzációsat futott csapattársa ellen Lewis Hamilton két hete, a Bahreini Nagydíjon, a Nico Rosberg elleni kerék-kerék elleni küzdelemből ő jött ki győztesen, kereken 1 másodperccel. Majdnem tucatnyiszor előzték oda-vissza egymást, de össze sem értek, és a célban úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben közöttük. Rosberg most, a Kínai GP előtt megerősítette, minden rendben, de a legnagyobb azért túlzás lenne: Hamilton ugyanis egy pillanatra szerinte túl agresszív volt.

"Csak akkor lépte át a határt, amikor beszóltam a rádión. Minden másik mozdulat kemény versenyzés volt, de megfelelően tisztelettudó" - nyilatkozta az Autosportnak. Megkérdezték, mire gondol pontosan. "Túl hirtelen tolt engem kifelé, ha túl gyorsan teszi, nehezen tudom elkerülni az ütközést" - felelt a német.

Hamilton valóban rendesen használta a vezető pozíciójából származó előnyt, ez volt sikerének alapja, és egyszer tényleg kiterelte a pályáról Rosberget, akinek ezzel viszont nincs baja. "Ha te vagy belül, te vagy a főnök, tiéd a kanyar, egészen addig, míg előrébb vagy."

BAHRAIN '14 Hamilton vs Rosberg

Rosberg elárulta, még fognak beszélni a történtekről, de sokkal inkább pozitív és konstruktív duma lesz, mint elbeszélgetés.

"A csata túlnyomó része kemény, de sportszerű volt, koncentráljunk erre, és ne a kevéske kiragadott momentumra. Teljesen normális, hogy ha heves harc van csapaton belül, azt megbeszéljük" - zárta le nyilvánosan a mercedeses, aki az első futamot nyerte meg idén, míg az angol a másik kettőt.

Rosberg annyit még hozzá tett, hogy elégedett volt Bahreinben, rendesen odarakta magát, és reméli, még sok hasonló ilyen élményben lesz része csapattársával. Kijelentette, a hétvégi, kínai pálya viszont az övé, itt már két éve is győzött, amikor még nem volt ennyire menő a Merci.