Raikkönen: Fájdalmas hétvége

2014.04.19. 17:25 Módosítva: 2015.05.04. 01:06

Nem jutott az időmérő utolsó harmadába az esőben tartott kínai kvalifikációs edzésen Kimi Raikkönen, így csak 11.-ként kezdheti a futamot. A finnek pocsék hétvégéje van, pénteken az első szabadedzést kihagyta autóproblémák miatt, a Ferrari váltójával küszködik.

"Fájdalmas két napon vagyunk túl. Reggel a szabadedzésen jobbnak tűnt a kocsi, de aztán nem lett egy jó nap. A sebességváltással vannak gondok. Néha rendben van, de az utolsó szektorban rengeteg időt veszítettem. Eddig nagyon rossz ez a hétvége. Pénteken alig vezethettem, az egész egyre nehezebb, és nem értem, miért. Vannak jobb pillanataink, de aztán meg ez történik - idézte az Autosport Raikkönent, aki azért nem veszíti hitét: "Meg tudjuk fordítani, voltak már nehézségeim másik csapatoknál is és a Ferrarinál is. 2009 rosszabb volt".

 Nagyjából ennyire le volt maradva a Ferrari az élmezőnyhöz képest öt éve is, a kocsit csak szeptemberre sikerült nagyjából összerakni, akkor Raikkönen nyert Spában, de több sikerélmény nem érte. Az eddigi utolsó győzelme a Ferrarival.

Javul viszont a formája a másik Ferrarinak és Fernando Alonsónak, amilyen gyengén megy Raikkönen, olyan jól kezd összeállni a spanyol. Pénteken már nyert egy szabdedzést, a versenyt ötödik helyről kezdheti. A topkocsikkal még nincs partiban, de az azokat közelről üldöző, a mercis Hamilton mögül startoló Ricciardo-Vettel-duóval már abban lehet.

"A Mercedes befoghatatlan szárazon, de a Red Bull nincs túl messze. Ha a futamon harcban lehetünk velük, az jó hír. Remélem, nem kapunk 30 másodpercet tőlük, mint Bahreinben. Pénteken a kocsi versenyképesebb volt, mint az első két futamon, vagyis lépegetünk előre, az újítások működnek. A dobogó még messzebb van, de közelítünk" - véli Alonso.

A Ferrari új csapatfőnökkel vágott neki a hétvégének és számos új alkatrésszel, amiket most tudtak kipróbálni először.