Spéci kipufogóval veszik hangosabbra az F1-et

2014.04.19. 17:44

Összeült Kínában, pénteken az F1-munkacsoport a motorgyártók képviselőivel, és arra a döntésre jutottak, hogy spéci kipufogókkal fogják növelni a Forma-1-es autók hangját. Az újítást a május 6-ra kitűzött következő tanácskozásukon fogják bemutatni, és a Spanyol GP utáni teszten már ki is akarják próbálni - értesült az Autosport.

Az újság úgy tudja, hogy az egyik motorgyár próbapadon már tesztelt egy megoldást, ami működni látszik.

A módosításra csak azért van szükség, mert a közönség egy része sokat panaszkodott, hogy túl halkak a Forma-1-es autók. A motorbeállításokkal lehetne trükközni, hogy hangosabban szóljanak, ám ehhez a benzinszabályokon változtatni kellene, ami a FIA szerint megengedhetetlen. A benzinátfolyás a motorba ugyanis maximálva van, ha ezt kihúznák az előírásokból, mindenki összevissza trükközhetne a fogyasztással, és az idei új, takarékos és környezetkímélő F1 célja értelmét vesztené - véli a szövetség. (Ezen a maximált átfolyáson szívott a Red Bull, aminek Kínában újra gondjai vannak a rendszerrel.)

Így most úgy tűnik, minden kocsi egységes kipufogóvéget kap, valószínűleg a monacói, május végi, vagy júniusi kanadai futamtól kezdve.