Két napig éhezett versenye miatt az F1-es

2014.05.09. 14:32

Adrian Sutil a Bahrein GP-n bevállalta, hogy nem visz magával kulacsot a pokoli melegben, hogy ezzel is csökkentse autója és maga tömegét, de a Sauber-pilóta most azt is elárulta, hogy két napig egyáltalán nem evett, hogy minél közelebb legyen a súlyhatárhoz.

Az idei szabályváltoztatások miatt az alsó súlyhatár 691 kiló, a tavaly még 75 kiló versenysúlyú Sutil nehéznek számít a pilóták között, esélytelen, hogy az alsó limit közelében legyen - így alapból hátránnyal indul. A német az Autosport szerint közel 20 kilóval lehet a határ felett, akkor is, ha minden tőle telhetőt megtesz.

„Két nap étel nélkül, csak italok. Megpróbáltam. Nem volt könnyű, de érdekesek voltak a reakciók. Most már újra eszek, és ez a jó" – mondta a sauberes a Skysportsnak a hétvégi, barcelonai Spanyol GP edzései előtt.

Sutil saját határait feszegette, meg is szenvedte, hogy minél könnyebb legyen. „Nem tudtam igazán sportolni, mert az erőm hiányzott. Azért csináltam, mert tudni akartam, hol a határ, és biztos akartam lenni abban, hogy a maximumot nyújtom. Nem akartam, hogy az legyen, a kocsiban ülök, és azt mondom, oh, még többet tehettem volna. Azt éreztem, hogy azon a határon voltam, ahol már nincs többé erőm, és lelkileg sem vagyok erős, – elég hamar jött a stressz, – és ettől szabadulni kell. Csak az volt a fontos, hogy tudjam, a testem rendben van."

„Megpróbáltam, még mindig élek, szóval nem kell nagyon aggódni, és ami a legfontosabb, a saját döntésem volt mindez" – összegzett.

Sutil még jól is jött ki a dologból, a Toro Rossó-s Jean Eric-Vergne annyira túlzásba vitte a fogyókúrát, hogy legyengült és kiszáradt szervezete miatt még kórházba is került.