Maldonado ott folytatja, ahol abbahagyta

2014.05.10. 16:47

Pastor Maldonado, a Lotus venezuelai pilótája lassanként egyből a szerelőknek utalhatja azt a szponzori pénzt, amelyből a Forma-1-ben versenyez, miután sorban két futamon az utolsó helyről indul kicsúszása miatt.

Kínában a bokszutca bejárata melletti falat kapta el a szabadedzésen úgy, ahogy Lewis Hamilton tette még 2007-ben, majd szombaton, Spanyolországban az időmérőn pördült meg az E22-essel. Szűk öt perc után le is kellett állítani kvalifikáció első harmadát a baleset miatt, melyet a venezuelai csak annyival nyugtázott, hogy „elvesztettem a kocsit”, vagyis inkább az uralmat fölötte.

F1 Spain 2014 - Pastor Maldonado Crash

Maldonado előtt a két Sauber is igencsak csúszkált a pályán, de Sutilék pályán tudtak maradni. A venezuelai kocsijának a hátulja a harmadik kanyarban tört ki, onnan már nem tudta megfogni az autót, amivel a belső falnak csúszott. A gép eléggé összetört. Az időmérő hét percig állt, Maldonado pedig, akárcsak Kínában, vasárnap is az utolsó helyről rajtol majd, kivéve, ha a pénteken a kerekét elhagyó Vergne-t nem mögé sorolják.

Az idei első európai hétvége egyelőre igen eseménydúsra sikerült, pénteken Pereznek menet közben esett le a tükre, majd Vergne hagyott el egy kereket, és van der Garde úszott meg egy fékhibát szerencsésen.