Maldonado F1-karrierje véget érhet

2014.05.20. 10:03

Minden bizonnyal nem sokára befejezi Pastor Maldonado támogatását a venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA: az országban új sportminisztert neveztek ki, aki megszüntetné az F1-pilóta pénzelését.

"Tudom, hogy nem kevés ellenségem lesz, de mostantól egyetlen dollárt sem adunk motorsportra. A venezuelai sportnak más prioritásai vannak, sportszerűtlen lenne az állami forrrásokat olyasmire költeni, ami nem viszi előrébb az országot" - idézte az ultimasnoticias.co.ve az újonnan kinevezett Antonio Alvarezt.

Maldonadót a PDVSA a negyedik éve segíti mintegy 40 millió euróval versenyzői helyhez jutni a Forma-1-ben. A tavaly elhunyt elnök, Antonio Chavez az F1-projekt nagy pártolója volt, de az új hatalom már nem az.

A pilótát a Williamshez vásárolták be először, 2011-ben, 2012-ben megnyerte a Spanyol GP-t a csapattal. Múlt év végén váltott, jelenleg a Lotusnál van. 40 milliója segített a Williamsnek anyagilag helyrebillenni, a Lotust pedig gyakorlatilag megmentette a csődtől.

Maldonado győzelme óta semmiféle sikert nem ért el, viszont az F1 legbalhésabb figurája lett. Rengeteg balesetet okozott az elmúlt három évben, emiatt hírhedtté vált. Idén is kapott már büntetést ámokfutásai miatt, többször pedig csak saját autóját törte össze, mint a legutóbbi, barcelonai futamon.

A 29 éves versenyző F1-ben maradási esélye, hogy más szponzorokat szerez, vagy reménykedik benne, hogy valamelyik istálló pusztán tehetsége és eredményei miatt leigazolja úgy, hogy fizetnie sem kell - ez azért igen igen valószínűtlen, mivel három éve a bukásokon kívül semmit nem mutatott fel.