Gyöngyi
4 °C
13 °C

Jules Bianchi boooommmmbaaa!! ;)))

2014.05.27. 09:26

A Twitteren gratulált Fernando Alonso a marussiás Jules Bianchinak a francia monacói 9. helyéhez, amivel saját és csapata első pontjait szerezte a Forma-1-ben. A 25 éves egészen zseniálisat futott a Ferrari-motoros géppel, ami a mezőny egyik leggyengébb autója, nyolcadikként ért be, egy öt másodperces büntetés miatt rangsorolták eggyel hátrébb.

"Jules Bianchi boooommmmbaaa!! ;)))" – twittelte Alonso, aki közvetve végül is a tehetség csapattársa: Bianchi a Ferrari juniorprogramjának tagja, az olaszok kölcsönzik ki idén is a Marussiának, úgy, mint tavaly.

„Fantasztikus, nagyon örülök neki! Nemcsak Ferrari-nevelés Jules, hanem barát is. Sokat lógunk együtt Maranellóban, focizunk, bringázunk, néha együtt utazunk a versenyekre. Boldog vagyok és büszke az eredményére, amivel versenyképesebb autót kaphat jövőre, és még inkább megmutathatja a tehetségét" – fejtette ki Alonso.

A Marussia harmadik éve próbálkozik a pontszerzéssel, ami 45 versenyt jelent, de ha hozzávesszük az istálló elődjét, a Virgint, akkor ez plusz két év, illetve plusz mintegy 40 futam.

Bianchi a második évét tölti az F1-ben, és valóban igen szép jövő áll előtte.